Μόσχα:Τα “Λευκά Κράνη” ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια στη Συρία

 

Μαχητές και «Λευκά Κράνη» σχεδιάζουν νέα προβοκάτσια στη Συρία, με στόχο να επιρρίψουν στην κυβέρνηση της Δαμασκού την ευθύνη της χρήσης χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Αυτό, κατάγγειλε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο υπενθυμίζει ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα, με στόχο τη «δικαιολόγηση» της ξένης επέμβασης στη Συρία.5774042

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου, ο οποίος επικαλέστηκε πληροφορίες ντόπιων κατοίκων και κρατούμενων μαχητών, αντιπροσωπεία των Λευκών Κρανών βρίσκεται ήδη στην περιοχή, συνοδεία μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νούσρα.

Κατά τον ίδιο, τα μέλη της οργάνωσης έχουν φέρει μαζί τους κοντέινερς, τα οποία φέρεται να είναι γεμάτα με αέριο χλωρίου.

Μάλιστα, δύο εργαστήρια χημείας που βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ, εργάζονται πυρετωδώς για τη σύνθεση της χημικής ουσίας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την προβοκάτσια.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, δε, υποστήριξε ότι οι ειδικοί που εργάζονται στα εργαστήρια, έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη.

Κάλεσε, τέλος, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους και να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση της πολεμικής σύρραξης στην ασιατική χώρα.

Τα Λευκά Κράνη έχουν, κατά το παρελθόν, κατηγορηθεί ότι συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις για την «κινηματογράφηση» ψεύτικων επιθέσεων με χημικά.

Η συριακή κυβέρνηση, από την πλευρά της, η οποία έχει καταγγείλει την παρουσία της οργάνωσης στα εδάφη της, έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα.