Χιόνια σαρώνουν τη Γαλλία

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο, εξ αιτίας της ισχυρής χιονόπτωσης που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.5258391

Περισσότερα από 300.000 σπίτια στη Γαλλία μένουν χωρίς ρεύμα, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνδρα, ενώ μετ’εμποδίων διεξάγονται οι μετακινήσεις στους δρόμους.  Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, χθες, ένας άνδρας 63 χρονών έχασε τη ζωή του στην Ιζέρ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει ένα πεσμένο δέντρο, καθώς καταπλακώθηκε από άλλο δέντροEJXkvznWsAAJj2p.

Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στην Ντρομ, στην Αρντές, στην Ιζέρ και στη Ρον. Κοντά στις Άλπεις το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά σε λιγότερο από 24 ώρες, ενώ στο αεροδρόμιο της Λυών το χιόνι έφθασε τα 15 εκατοστά. Η υπηρεσία πρόβλεψης του καιρού Meteo France έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τα επίπεδα του χιονιού.

Την ίδια ώρα τρένα αναγκάστηκαν να διακόψουν τα δρομολόγιά τους, κοντά στη Λυών και στην Γκρενόμπλ, λόγω δέντρων και κλαδιών που είχαν πέσει στους δρόμους, με τους επιβάτες να εξυπηρετούνται από άλλες γραμμές ή να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία.