Παραδόθηκε ο Ρώσος αλλά η μπαλαρίνα άφαντη

 

Jpeg

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, ο 55χρονος Ρώσος Σεργκέι Γουλινένεφ που καταζητείτο από την αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση κλοπής του πανάκριβου πίνακα του Γάλλου Ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Edgar Degas, με τον τίτλο “Ballerina adjusting her slipper”. Ο 55χρονος παραδόθηκε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, ενώ άφαντος παραμένει ο πίνακας των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 55χρονος Ρώσος, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, μετέβηκε σήμερα με τον δικηγόρο την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και παραδόθηκε, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Ο ύποπτος, δεν απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών για το που βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα που εκκρεμούσε εναντίον του το διάταγμα κράτησης, ενώ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην κλοπή του πίνακα.

Για την ίδια υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση  δύο Ελληνοκύπριοι ένας 44χρονος και ένας 53χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά την καταγγελία του 70χρονου ιδιοκτήτη του πίνακα, ότι είχαν επισκεφθεί λίγες μέρες προηγουμένως την οικία του, προφασιζόμενοι ότι ο 55χρονος Ρώσος ενδιαφερόταν να την αγοράσει μαζί με μέρος της συλλογής από πίνακες που είχε στην κατοχή του.

Εκτός από τον πίνακα, οι διαρρήκτες απέσπασαν και ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε επτά χρυσά ρολόγια, τρία ζευγάρια χρυσά γυαλιά όπερας.