Ανεξέλεγκτα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ορεινή Λεμεσού

Εκκενώθηκε το χωριό Κισούσα  και η πυρκαγιά κατακαίει περιοχές των  χωριών Μαλιά – Πάχνας- Βουνί

 

Μαίνεται ανεξέλεγκτα η πυρκαγιά που ξέσπασε  λίγο πριν το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Κισούσα-Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού.cache_728x3000_Analog_medium_760527_128304_1282019
Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν το έργο τους λόγω του σκότους.
Εστίες  φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Η Κισσούσα εκκενώθηκε λίγο μετά τις έξι για προληπτικούς λόγους. 

Νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς,ο κύριος δρόμος Λεμεσού – Καντού – Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, είχε κλείσει για την τροχαία κίνηση ωστοσο λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία.
 Αυτή τη στιγμή έκλεισε ο δρόμος για την τροχαία κίνηση από τον Αγίο Αμβρόσιο προς το Βουνί καθώς λόγω της πυρκαγιάς κατέστη επικίνδυνος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια.
Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.
Εξάλλου, ένα πρόσωπο ανακρίνεται από την Αστυνομία καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.
Νωρίτερα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την Επαρχία Πάφου. Επιπρόσθετα έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών βάσεων.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με 18 πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες,  το Τμήμα Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό καθώς επίσης και 1 γεωργικό ελκυστήρα. Επιχειρούν επίσης τα 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Γύρω στο μεσημέρι είχαν ενισχυθεί ήδη οι εναέριες δυνάμεις με ακόμη ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και αύριο με το πρώτο φως της μέρας θα συνεχίσουν .