Καμίνι και σήμερα η Κύπρος: Στους 41 βαθμούς κελσίου, υπο σκιάν ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική Υπηρεσία 

 

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 41 βαθμούς Η προειδοποίηση ισχύει από τις 1230 μέχρι τις 1700.images

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 32 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική -ανακλήθηκαν άδειες

Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών λόγω του καύσωνα που επικρατεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης έχει ανακαλέσει προσωπικό και έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας  όσο και κατά τη διάρκεια της νύκτας σε όλες τις επαρχίες, και ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των καιρικών συνθηκών απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει οποιαδήποτε δραστηριότητα που πιθανόν να δημιουργεί πυρκαγιά.

Επιπρόσθετα παρακαλεί  το κοινό να ενημερώνει έγκαιρα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και γενικά τις υπηρεσίες καταστολής  όταν εντοπίζει πυρκαγιά στα τηλ. 112 και 1407, με ακριβείς πληροφορίες αλλά και να ενημερώνει τις Υπηρεσίες αν αντιλαμβάνεται ύποπτες κινήσεις που σκοπό έχουν να θέσουν πυρκαγιές.