Θέματα Α. Μεσογείου, ενεργειακά, ασφάλεια και Κυπριακό, συζήτησαν Χριστοδουλίδης – Πάλμερ


Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τα ενεργειακά, η ασφάλεια και το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε το πρωί με τον Βοηθό Υφυπουργό των ΗΠΑ αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Πάλμερ,υπηρέτησε παλιότερα στην αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο.imagew-4.aspx

Ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, με φωτογραφία από τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ, αναφέρει πως ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον κ. Πάλμερ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Σημειώνεται ακόμη πως τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις, η Ανατολική Μεσόγειος, τα ενεργειακά, η ασφάλεια και το Κυπριακό.

Ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Γραφείο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Πάλμερ έγινε δεκτός στις 12 το μεσημέρι,  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο επίκεντρο των επαφών του αναμένεται να είναι το Κυπριακό, τα ενεργειακά, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, το θέμα της άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο και το ζήτημα της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).imagew-5.aspx

Ο κ. Πάλμερ,  αναμένεται επίσης να παραστεί απόψε σε δεξίωση στην πρεσβεία, που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Στη δεξίωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.