Ζελένσκι:Το Κίεβο έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζέλενσκι δήλωσε την Τρίτη ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία , ότι η χώρα του θα πρέπει πρώτα να να εξασφαλίσει την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.2914682

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζέλενσκι δήλωσε την Τρίτη ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά η Ουκρανία θα πρέπει πρώτα να γίνει ισχυρότερη και να εξασφαλίσει την ικανότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τις συμφωνίες του Μινσκ. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, να γίνουμε ισχυροί οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά », δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ότι πραγματοποίησαν συζήτηση γύρω από την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

«Συζητήσαμε επίσης την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της Ρωσίας να δώσει ρωσικά διαβατήρια στους Ουκρανούς πολίτες», επισήμανε ο Αμερικανός Αξιωματούχος.

«Η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζει να αφαιρεί ζωές, με συνολικό απολογισμό 13.000 νεκρών. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας αξίζουν την ειρήνη και συγχαίρω τη δέσμευσή σας να τερματίσουμε τη σύγκρουση ειρηνικά», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ουκρανικές αρχές παραβιάζουν επανειλημμένα τα εδάφη των αυτοανακυρηγμένων λαϊκών δημοκρατιών.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 4.114 άνδρες, 615 γυναίκες και 81 παιδιά έχουν σκοτωθεί μόνο στη ΛΔ Ντονιέτσκ από την αρχή της σύγκρουσης του Ντονμπάς.