Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade»,νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision

*Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς.

*Η Κύπρος  με την Τάμτα στην 15η θέση και η Ελλάδα στην 21η 

 

imagew.aspxΗ Ολλανδία, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade», κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, με 492 βαθμούς, και θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2020. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 465 βαθμούς και την τρίτη θέση η Ρωσία με 369 βαθμούς.

Η Κύπρος, με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay» πήρε την 15η θέση, ενώ η Ελλάδα, με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love», βρέθηκε στην 21η θέση.

Στη σκηνή του Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ, όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, βρέθηκε χθες βράδυ και η παγκόσμια ποπ σταρ Μαντόνα, η οποία ερμήνευσε τη διαχρονική επιτυχία της «Like a Prayer» και το νέο της single «Future».

Την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους ακολούθησε μία τραγουδιστική σκυταλοδρομία ανάμεσα στην Κοντσίτα Βουρστ, τον Μονς Σέλμερλοβ, την Ελένη Φουρέιρα και τον Βέρκα Σερντούσκα.

Η Κοντσίτα τραγούδησε το «Heroes», με το οποίο ο Μονς κέρδισε τον διαγωνισμό το 2015, τη σκυτάλη πήρε ο Μονς που τραγούδησε το «Fuego», η Φουρέιρα με τη σειρά της τραγούδησε «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο ο Βέρκα εκπροσώπησε το 2007 την Ουκρανία και τέλος ο Βέρκα είπε το «Toy», με το οποίο η Νέτα κατάφερε πέρσι να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στο τέλος οι τέσσερις καλλιτέχνες, μαζί με την Γκάλι Ατάρι τραγούδησαν το «Αλληλούια», με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision του 1979. Ακολούθησε η εμφάνιση της Νέτα, η οποία τραγούδησε το νέο της τραγούδι «Nana Banana».