Την 1η Ιουνίου αποχωρεί από τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης ο Ιωνάς Νικολάου

Την 1η Ιουνίου αποχωρεί τελικά από τη θέση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.imagew-3.aspx

Ο κ. Προδρόμου είπε πως κατά τη συνεδρία του Υπουργικού παρουσιάστηκαν από τον κ. Νικολάου πολύ σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την εθνική πολιτική για την πρόληψη της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, ενώ παράλληλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την πρόοδο που υπάρχει στη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης. “Αυτή η πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, η ριζική μεταρρύθμιση βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με σύμπτωση απόψεων των ενδιαφερόμενων μερών”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως μετά από παράκληση που έχει υποβληθεί τόσο από τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όσο και από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, και ενόψει μιας τελικής σύσκεψης η οποία πρόκειται να γίνει την ερχόμενη βδομάδα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου να συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάλεσε σήμερα τον Υπουργό να παραμείνει στη θέση του για ακόμα 15 μέρες».

Πρόσθεσε πως «με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων αυτών και την κατάληξη των νομοσχεδίων ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα την 1η Ιουνίου».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Νικολάου είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2 Μαΐου.