Ομέρ Τσελίκ:«Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974»

Unknown-8Ο εκπρόσωπος του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», Ομέρ Τσελίκ, αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατάει φρέσκο στη μνήμη του» δήλωσε, το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε  ότι οι τρέχουσες τουρκικές δραστηριότητες αποτελούν μία «δεύτερη εισβολή».

«Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση “εισβολή”. Και εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974» έσπευσε να προσθέσει.

Διευκρίνισε δε, ότι η συγκεκριμένη αναφορά έγινε, επειδή «ο ίδιος (σ.σ. Αναστασιάδης) το φέρνει στην επικαιρότητα».

Όσον αφορά τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος αξιωματούχος επεσήμανε ότι «το ερευνητικό πλοίο “Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά” και το πλοίο “Πορθητής” πραγματοποιούν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο».

Επεσήμανε δε, ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τη δημιουργία τετελεσμένων και αποδοκίμασε την επιλογή της Λευκωσίας να συνάπτει συμφωνίες «με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διασφάλισης των τουρκικών συμφερόντων.

«Η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι πιθανή, μόνο μέσω της εξασφάλισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρο”» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας στα κεντρικά γραφεία του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα στην περιοχή, στέλνοντας μήνυμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρα.

«Όπως όλα τα προβλήματα, θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα με συζήτηση, διάλογο και συνεργασία» έσπευσε να τονίσει, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».